Fotograf: Flickr/Gage Skidmore

Nya dokument: Trump stoppade Ukrainastöd – direkt efter samtalet

Omkring en månad före samtalen ska Donald Trump ha hört sig för om USA:s finansiella stöd till Ukraina.

Nya dokument visar att USA beslutade om att hålla inne utbetalningar till Ukraina bara omkring en timma efter att presidenten Donald Trump talat med den ukrainske motparten Volodymyr Zelenskiy den 25 juli.

Det rapporterar flera internationella medier utifrån information som Center for Public Integrity grävt fram.

Representanthuset röstade i förra veckan för att USA-presidenten ställs inför riksrätt på grund av Ukraina-samtalen. Donald Trump anklagas för maktmissbruk och hindrande av kongressens utredning. USA-presidenten anklagas för att ha pressat Ukraina till att ta fram information som skadar den demokratiske politikern Joe Biden i utbyte mot att godkänna en utbetalning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST