Netflix förlorare när Disney+ värvar nya abonnenter

Om Netflix tappar abonnenter kan intäktsprognoserna behöva justeras.

Nästan sju procent av de som har abonnemang med båda streamingtjänsterna Disney+ och Netflix planerar att säga upp sitt med Netflix. Det visar en undersökning gjord från Bank of America, rapporterar CNBC.

Utfrågningen gjordes med 1 000 personer och om detta verkligen stämmer kommer analytikerna att behöva justera sina intäktsprognoser för Netflix, skriver banken.

Samtidigt är inte Bank of America helt övertygade om att de svarande verkligen kommer realisera det de uppgett.

"Vi är skeptiska till att mycket av detta kommer att förverkligas. Bloomberg rapporterade att Netflix inte hade sett någon ökning i avbokningar 11/22 (22 november), tio dagar efter lanseringen av Disney+", skriver banken.

Bank of America väljer överlag att fortsätta vara positiva till Netflix och rekommenderar köp. Om företaget utvecklas över det kommande året så som bankens analytiker förväntar sig borde Netflix ge en avkastning på 35 procent, skriver CNBC

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST