Fotograf: Pixabay, Unsplash

Forskningsbolaget når ”den sista stora tekniska milstolpen” – aktien rusar 18%

Säljstarten är planerad nästa år.

Forskningsbolaget Immunovia har nu slutfört en kommersiell studie med bolagets blodtest Immray Pancan-d med 95 procent noggrannhet. Företaget fortsätter därmed som planerat med kommersialiseringen av blodtestet, enligt ett pressmeddelande.

”Att uppnå de här fantastiska resultaten med den kommersiella biomarkörsignaturen av Immray Pancan-d var den sista stora tekniska milstolpen innan vi inleder slutvalideringen som planerat och säljstart under tredje kvartalet nästa år” säger Mats Grahn, vd, Immunovia.

Nästa steg för bolaget är att göra en verifierings- och valideringsstudie. Tidsramen för säljstart i tredje kvartalet 2020 kvarstår.

Immunovias diagnostest används för upptäckt av tidiga stadier av bukspottkörtelcancer, som är en cancersjukdom med hög dödlighet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST