Fotograf: TT

Hon började som kassörska - nu har världens bäst betalda vd slagit sitt eget lönerekord igen

Den totala lönen utgjordes av en grundlön på 277 miljoner pund, samt aktieutdelning ovanpå det.

 

Det är spelbolaget Bet365:s vd och grundare Denise Coates, som enligt Guardian under det senaste räkenskapsåret kvitterade ut en lön på 320 miljoner pund, motsvarande 3,9 miljarder svenska kronor.

Den totala lönen utgjordes av en grundlön på 277 miljoner pund, samt aktieutdelning ovanpå det.

Denise Coates lön motsvarade ungefär 40 procent av Bet365:s hela resultat för året. Lönen innebar också att Denise Coates slog sitt tidigare rekord, som hon satte i fjol med en lön på 220 miljoner pund.

Denise Coates började sin bana inom spelbranschen som kassör i spelbutiker ägda av hennes far, innan hon vid millennieskiftet bestämde sig för att satsa på nätet genom att köpa domänen Bet365.com. Hennes ägarandel i bolaget är 50,1 procent. Inför övriga ägare har vd:n försvarat sin rekordlön med att individuella ersättningar har bidragit till framgångarna för Bet365.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST