Fotograf: Unsplash

Storbanken möblerar om i sin fokusportfölj

Swedbank gör två ändringar i sin fokusportfölj. 

Swedbank gör två ändringar i sin fokusportfölj som har en placeringshorisont på 3-6 månader. Boliden och Epiroc byts ut mot Lunding Mining och Alfa Laval.

”Med en starkare tilltro inför 2020 ser vi goda förutsättningar för en period av omallokering till aktier som sannolik. Alternativen till avkastning lyser till stor del med sin frånvaro. Vi ser en global ekonomi som växer måttligt och räntor som förblir låga under en avsevärd tid framåt. Nyckeln till fortsatt minskad rädsla för en recession ligger dels i ytterligare klarhet kring fas-1 avtalet mellan USA och Kina gällande handel samtidigt som det krävs en fortsatt förbättring i de många nedtryckta konjunkturbarometrarna. Detta, i kombination med fortsatt låga räntor är grunden till vår övervikt i aktier. I spåren av en mycket bra utveckling i Sverige neutraliserade vi nyligen övervikten, men behåller vår fokusering till de konjunkturkänsliga sektorerna”, skriver banken.

Läs även: Här är Swedbanks helt nya organisation – bankledningen bantas


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST