Fotograf: Unsplash/Pressbild Willys

Nu satsar Ica-konkurrenten också på svensk grillost

ICA har tidigare gått ut med att de tillsammans med Norrmejerier ska göra en satsning på det första storskaliga svenska alternativet till halloumi. Nu ska även Axfood skapa svensk grillost.

Mejeriet Dalsspira tecknar avtal med Axfood som innebär att bolagets lokalproducerade grillost kommer att levereras till landets Hemköps- och Tempobutiker.

Från och med vecka 8 nästa år ska Dalspiras grillost finnas i sortimentet hos drygt 200 Hemköpbutiker och 150 Tempobutiker. Osten ska också kunnas beställas hem via landets alla Willys- och Snabbgrossbutiker.

”Volymen är svår att uttala sig om då motsvarande produkt inte sålts av Axfood tidigare - men med den försäljningsutveckling som vi sett till andra kunder under hösten, så är förhoppningarna höga”, avslutar vd Malin Jakobsson ett pressmeddelande.

Axfood testar även hämstationer för e-handel.

Axfood har tecknat ett samarbetsavtal med Circle K och Strongpoint och kommer under våren 2020 att inleda ett pilotprojekt med mobila hämtstationer av mat som kunderna beställt på nätet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi vill med mobila skåp underlätta för våra kunder att e-handla genom att erbjuda ett nytt sätt att hämta ut sina varor även på platser där vi idag inte har några butiker”, säger Patrick Grabenbauer, marknadschef på Willys.

I pilotprojektet kommer mobila skåp att placeras ut på fyra Circle K-stationer i Stockholmsområdet där Willys e-handelskunder kommer att kunna hämta ut sina varor. Ambitionen är att införa mobila hämtstationer för såväl Willys, Hemköp och Mat.se. i framtiden, heter det.

Skåplösningarna kommer att tillhandahållas av Strongpoint.

Läs även: Ica och Norrmejerier satsar på svenskt alternativ till eftertraktade halloumin


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST