Fotograf: Johan Nilsson / TT

Media Markt-ägaren ställer in utdelning – i år igen

Media Markts omorganisation har kostat omkring 200 miljoner euro under året.

Tyska Ceconomy, som äger hemelektronikbutikskedjan Media Markt, ställer in årets utdelning för att fokusera på att förbättra vinsttillväxten, skriver bolaget i ett pressmeddelande i samband med presentation av det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019.

Det är andra året i följd som Media Markt ställer in utdelningen - dessutom ett år som härjats av inte mindre än fyra ledningsförändringar i försöken att tackla konkurrensen från e-handeln och skära ned på administration i bolaget.

Läs även: Elgiganten slår rekord: Företaget växer så det knakar

Nuvarande vd:n, Bernhard Duettmann, tillsattes i oktober på tillförordnad basis och planerar för närvarande effektiviseringsåtgärder som ska presenteras den 26 mars nästa år.

För nästa år spås nu ökning i resultatet för det kommande räkenskapsåret.

"2019 har varit ett år av stabilisering. Vi höll fast vid planen och gjorde grundarbetet inför framtiden. Nu är det upp till oss själva att slutföra strategiprocessen och därefter implementera strategin", säger Bernhard Duettman i rapporten.

Omorganisationen har kostat omkring 200 miljoner euro under året. Den justerade vinsten väntas komma in på 445-475 miljoner euro i år, jämfört med 423 miljoner euro i fjol.

Omsättningen kom in på 21,5 miljarder euro.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST