Fotograf: Elaine Thompson,TT

Boeings månatliga mångmiljardbränning – trots produktionsstopp

Siffran uppskattas i dag ligga närmare 19 miljarder.

Boeing kommer att fortsätta göra sig av med cirka 1 miljard dollar varje månad trots produktionsstoppet med 737 Max. Det bedömer analytiker på JP Morgan, rapporterar CNBC.

Siffran uppskattas i dag ligga närmare 2 miljarder dollar. Enligt JP Morgan innebär produktionsstoppet inte att den faller helt ned till noll.

”Vi förväntar oss att Boeing stödjer leverantörer, vilka står för 65-70 procent av kostnadsbasen för 737, i syfte att bevara personal och kapacitet. För närvarande bedömer vi att cirka 50 procent av försörjningskostnaderna hänger kvar, vilket resulterar i en månatlig kassabränning på fortfarande solida 1 miljard dollar”, skriver banken.

Boeing har bekräftat ett temporärt produktionsstopp av 737 Max i januari. Bakgrunden är att bolaget först vill rensa sitt existerande lager på 400 flygplan av modellen. 737 Max är markbunden sedan i våras efter två dödsolyckor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST