Fotograf: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Ökad pessimism i handeln i december

Framtidsförväntningarna för butiker var ned i december med störst pessimism inom sällanköpshandeln. E-handelsindikatorn är positiv för månaden, enligt ett pressmeddelande.

Framtidsindikatorn för butiker backar 8,1 enheter till 88,2 under månaden.

”Framtidstron bland butikshandlarna minskar i december. Det återspeglar den tuffa omställning som pågår inom handeln, även om julhandeln ger ett välbehövligt uppsving oroar sig många för att det kommande året kan bli ett riktigt stålbad”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Framtidsindikatorn för e-handeln lyfter samtidigt med 11,8 enheter till 111,9.

”Efter en svag novembersiffra sjuder återigen optimismen bland landets e-handlare. Tillväxten inom handeln sker på nätet och e-handlarna ser ljust på framtiden. Nöten som många behöver knäcka stavas lönsamhet, trots starka utsikter för försäljningen släpar tron på lönsamheten efter”, säger Karin Johansson.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST