Fotograf: Unsplash

Storytel har tillväxtpotential – kan nå 6 miljoner abonnenter

Strax efter klockan 10 hade Storytel gått upp 4,9 procent till 116 kronor på Stockholmsbörsen.

Ljudboksföretaget Storytel har större tillväxtmöjligheter än vad nuvarande aktiekurs tar hänsyn till, menar DNB Markets.

Det framgår av en analys där banken tar upp bevakningen av Storytel med en köprekommendation och en riktkurs om 170 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på fredagen.

DNB menar att Storytel, som en ledande global ljudboksleverantör, gynnas av skiftet från "transaktionsbaserad" modell för fysiska böcker till en "accessbaserad" streamingmodell.

"Vår analys indikerar att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadie av ljudboksstreaming, med en global penetration på lägre än 1 procent (jämfört med musikstreaming på omkring 7 procent)", skriver DNB Markets.

Enligt DNB Markets analys av Storytels cirka 20 marknader, tror banken att ljudboksföretaget kan nå upp till omkring 6 miljoner abonnenter till 2023.

Det skulle motsvara en genomsnittlig årlig tillväxt i antalet abonnenter på omkring 50 procent, vilket innebär en större potential jämfört med DNB Markets bedömning i ett basscenario om en årlig genomsnittlig abonnenttillväxt på 35 procent och en 27-procentig intäktstillväxt under perioden 2018-2023, skriver banken.

Graf över kursutvecklingen hittills i år:


Bildkälla: Infront


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST