Fotograf: Unspalsh

Årets modejulklapp: ”En av de starkaste trenderna i vinter”

”Jakten på den mest ultimata comfy-byxan pågår för fullt”, säger Maria Sandow, kanslichef för Svensk Handel Stil.

Årets modejulklapp är en uppdaterad version av mysdressen, även kallad loungewear, enligt Svensk Handel.

”Det här är plagg som våra medlemsföretag identifierat som en av de starkaste trenderna i vinter. Det syns tydligt i butikerna och på nätet där jakten på den mest ultimata comfy-byxan pågår för fullt”, säger Maria Sandow, kanslichef för Svensk Handel Stil.

Mysdressen uppges gå ihop med de senaste årens trender kring träning och välbefinnande i vardagen. Det är numera status att man tar hand om sig och visar upp det.

”De senaste säsongerna har basplaggen börjat göras på ett mer exklusivt vis. Det handlar ofta om enkla plaggklassiker som fått ett lyxigt utförande och i år är det hemmaplaggen, eller loungewear, som fått renässans jämförbar med 70-talets satin-set och pyjamaskult”, konstaterar Sofia-Li Molin, kreativ chef på Swedish Fashion Council.

Läs även: Mobillåda fick konferensföretaget att vända förlusten till vinst


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST