Fotograf: Pressbild

Svenska pizzamiljardärens imperium växer – aktien rusar

Delivery Hero är en av de största europeiska aktörerna inom foodtech, en bransch med konkurrenter som Uber Eats och Deliveroo.

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten.

Delivery Hero köper 87 procent av Woowa och resterande 13 procent kommer ägas av bolagets ledning och grundare Kim Bong-jin, enligt pressmeddelandet. Den sistnämnda ägarandelen kommer konverteras till Delivery Hero-aktier.

Transaktionen kommer uppgå till 1,9 miljarder dollar i kontanter och ungefär lika mycket till i Delivery Hero-aktier.

Läs även: Delivery Hero slår ihop svenska hämtmattjänster


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST