Parkerade flygplan av modellen Boeing 737 Max. Fotograf: Elaine Thompson/AP/TT

Boeing försenar rekordproduktion av olycksplanet

Bolaget fattade beslutet innan den federala luftfartsmyndigheten, FAA, hann meddela att 737 Max inte kommer godkännas. 

Boeing har skjutit fram den planerade rekordproduktionen på 57 stycken 737 per månad till april 2021. Det uppger källor till Reuters.

Bolaget fattade beslutet innan den federala luftfartsmyndigheten, FAA, hann meddela på onsdagen att 737 Max inte kommer godkännas för flyg innan årsslutet. 737 Max är markbunden sedan mars i år efter två dödsolyckor.

Boeings vd Dennis Muilenburg sade i oktober att han förväntade sig att bolaget skulle klara av att bibehålla en produktionstakt på 42 flygplan varje månad. Målet var att via gradvisa ökningar lyfta den siffran till rekordhöga 57 flygplan i månaden vid slutet av 2020. Men det har alltså bolaget senast valt att skjuta fram till våren 2021.

Läs även: Ryanair lägger ned på Skavsta


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST