Fotograf: Pexels

Topp tio – hetaste aktierna i Norden just nu

Veckans Norden topp 10 består av sju svenska, en norsk, en dansk och en finsk aktie.

1.  Bilia A(BILIA.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 105.4 (0.6)
Bilia A har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 88.27. Målkursen vid 103 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 84.00 kronor. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  YIT Corporation(YIT.HEX) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 5.95 (-0.04)
YIT Corporation ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 5.60. Ger signal om vidare uppgång till 6.38 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 5.56 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Europris(EPR.OL) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 32.2 (-0.02)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Europris och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 27.49. Målkursen vid 31.55 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 27.70 kroner. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Clas Ohlson B(CLASB.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 116.5 (0.7)
Clas Ohlson B har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Kursen har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 92.00 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Clas Ohlson B. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  SimCorp(SIM.CO) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 750.5 (3)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 640 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbrottet. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för SimCorp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Sinch(SINCH.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 267 (0)
Sinch ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 170 kronor. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Mekonomen(MEKO.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 91.1 (1.85)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Mekonomen och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 88.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Peab B(PEABB.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 86.3 (0.35)
Peab B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 79.74 och motståndet på 91.55. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 85.82. Ger signal om vidare uppgång till 108 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 81.00 kronor. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Atlas Copco A(ATCOA.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 364.8 (1.4)
Atlas Copco A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 296 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Nobina(NOBINA.ST) - 11 dec 2019. Senaste slutkurs: 66.3 (1.05)

Nobina ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 59.31. Ger signal om vidare uppgång till 67.01 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 61.70 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST