Fotograf: Amr Nabil/AP/TT

Saudi Aramco fortsätter rusningen

Saudi Aramcos börsrusning fortsatte på torsdagen, dagen efter att det statliga bolaget noterades på den inhemska Tadawul-börsen i Riyad, med att ånyo rusa börsplatsens maximala 10 procent i öppningen.

Oljejätten Aramcos kurs kröp tillbaka något och handlades strax under 10-procentspärren efter omkring en timmes handel i Riyad på torsdagen. Det innebar att bolagets börsvärde uppgick till strax under statens mål om 2.000 miljarder dollar, som var en tidigt käpphäst för Saudiarabiens administrative ledare Muhammed bin Salman.

Saudiska staten släppte 1,5 procent av bolaget genom en emission i samband med noteringen. Emissionskursen var 32 saudiska riyal. Aktierna bytte ägare för 38:50 på torsdagsförmiddagen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST