Fotograf: Paul White, Evan Vucci / AP / TT

Donald Trump hånar Greta Thunberg: ”Chill Greta, Chill!”

Igår utsågs Greta Thunberg till ”Person of the year” av Time Magazine. Nu hånas hon av USA:s president.

Så sent som igår, onsdag, utsågs svenska Greta Thunberg från Sverige till 2019 års ”Person of the year” av Time Magazine. Hon är den första svensken som fått utnämningen, skriver Expressen.

Idag hånas 16-åringen bakom den globala klimatrörelsen Fridays for future av USA:s president Donald Trump.

”Så löjligt. Greta måste jobba med sitt aggressionsproblem, sedan gå på en hederlig gammal biofilm med en kompis. Chilla Greta, chilla!”, skriver Trump på Twitter.

16-åringen svarar med humor genom att uppdatera sin beskrivning på Twitter. Hon kallar sig där för ”en tonåring som jobbar på sina aggressionsproblem. Chillar just nu och kollar på en hederlig gammal film med en vän”.

Greta Thunberg har även tidigare hånats av Trump på Twitter. Efter hennes tal på FN:s klimattoppmöte i New York twittrade Trump sarkastiskt att hon verkade vara ”en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”.

Tidigare i veckan kallades Greta Thunberg för ”pirralha” (snorunge) av Brasiliens president Jair Bolsonaro. Detta efter att klimataktivisten uttryckt oro över skövlingen av den brasilianska regnskogen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST