Fotograf: Mostphotos

Allt om morgonen på Stockholmsbörsen

Lugn start på onsdagen för Stockholmsbörsen.

Stockholmsbörsen inleder onsdagens handel med små indexrörelser efter att ha slutat på minus dagen före.

Onsdagens huvudpunkt globalt sett är räntebesked från amerikanska Federal Reserve, men det kommer som vanligt efter den svenska börsens stängning.

Fokus ligger också kvar på läget i handelskonflikten mellan USA och Kina. På tisdagen kom uppgifter om att Trump-administrationen kan låta deadline den 15 december passera utan att införa tullar på Kina-varor för 160 miljarder dollar. Peter Navarro, handelsrådgivare till Donald Trump, sade dock att inget beslut fattats, vare sig om nya tullar eller ett avtal.

På tisdagens Wall Street var det små rörelser och de ledande börsindexen stängde på minus 0,1 procent. Asien börserna följde upp med även där mindre förändringar.

Ica spår att investeringsnivån för 2020 blir 4 miljarder kronor och för 2019 3,3 miljarder, det senare är något lägre än bolagets tidigare uppskattning. Det framgår av ett pressmeddelande inför Icas kapitalmarknadsdag på onsdagen.

Även Hexagon arrangerar kapitalmarknadsdag på onsdagen.

Bland morgonens nyheter har First North-bolaget Hemcheck har tecknat ett samarbetsavtal med storbolaget Siemens Healthineers kring marknaden för blodgasanalyser med fokus på Norden. Parterna ska tillsammans leverera en helhetslösning till kunderna och erbjuda blodgasanalys med tillhörande hemolyskontroll, något som inte finns på marknaden sedan tidigare, enligt Hemcheck.

Spanska Inditex, som bland annat äger klädkedjorna Zara och Massimo Dutti, redovisade för februari-oktober nettoresultat och nettoomsättning som låg nära analytikerestimaten i Infront Datas sammanställning. Inditex upprepar sin prognos om att den jämförbara försäljningen väntas öka med 4-6 procent under verksamhetsåret 2019/2020.

Skanska har sålt en andel om 90 procent av en kontorsfastighet i Houston, Texas för motsvarande cirka 3,5 miljarder kronor.

På råvarumarknaden har oljepriset backat efter indikationer om oväntad lagerökning i de amerikanska råoljelagren efter lagersiffror från branschorganisationen API. I eftermiddag redovisas den officiella lagersstatistiken från amerikanska energidepartementet. Dessutom kommer Opec med månadsrapport på onsdagen.

Rekommendationer

* Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från neutral, enligt Bloomberg.

* Barclays Capital sänker sin rekommendation för Lundin Mining till jämvikt från övervikt. Riktkursen är satt till 7 kanadadollar, framgår av Bloomberg First Word.

Makroagenda

- SCB: KPI november kl 9.30

- USA: KPI november kl 14.30

- USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

- FED: räntebesked kl 20.00

Samtliga bedömare i Bloomberg News prognosenkät spår oförändrad styrränta från Fed på 1,50-1,75 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST