Bild: Energipolitiska talespersonerna Camilla Brodin (KD), Lars Hjälmered (M) och Arman Teimouri (L) kräver en ny energiöverenskommelse mellan riksdagspartierna under en pressträff på riksdagen. Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

M och KD: ”Det här gör att vi beslutat oss för att lämna energiöverenskommelsen”

”Regeringen är inte villig att bjuda in samtliga partier till nya förhandlingar om energipolitiken, man bejakar inte kärnkraften och dess framtid.

Moderaterna och Kristdemokraterna har beslutat sig för att lämna energiöverenskommelsen.

Det uppger Dagens Industri och hänvisar till de två partiernas energipolitiska talespersoner.

”Regeringen är inte villig att bjuda in samtliga partier till nya förhandlingar om energipolitiken, man bejakar inte kärnkraften och dess framtid. Vi behöver också ett nytt energimål och det tar man inte upp. Det här gör att vi beslutat oss för att lämna energiöverenskommelsen”, säger Kristdemokraternas energipolitiska talesperson Camilla Brodin till DI.

Läs även: ”Som det ser ut nu klarar vi inte en till Amazon”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST