Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

SAS rasar 18% efter rapporten – värsta dagen på över 10 år

Flygbolaget SAS aktie backar med 18 procent på torsdagsförmiddagen efter att bolaget släppt rapporten för fjärde kvartalet – den tredje värsta dagen i aktiens historia och den värsta på över tio år.

SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska.

”Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet? Man sitter lite med en förnimmelse av att det är avsättningar som gjort att fjärde kvartalet blev så bra”, sade Jacob Pedersen till Ritzau.

Nordea ansåg dock att rapporten var i linje med förväntningarna och behöll både rekommendationen köp och riktkursen 22 kronor.

Noterbart är att aktien var upp med nära 60 procent de senaste tre månaderna inför rapporten, vilket kan ha förorsakat fallhöjd i kursen.

Aktien handlades för omkring 16:50 kronor strax efter klockan 10 på torsdagen, samtidigt som vd Rickard Gustafsson höll kvartalsrapportkonferens.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST