Fotograf: Pontus Lundahl / SCANPIX / TT

Ryanair lägger ned på Skavsta

De senarelagda leveranserna av Boeings 737 Max-plan gör att Ryanair nästa år stänger ner två baser, däribland Stockholm Skavsta. Bolaget kommer dock att fortsätta flyga från Skavsta, men i begränsad omfattning.

Ryanair sänker sin prognos gällande trafiktillväxten för räkenskapsåret 2021 från 157 till 156 miljoner passagerare. Det är en effekt av ytterligare förseningar rörande Boeings 737 Max-flygplan.

Sommarschemat för 2020 justeras baserat på att Ryanair kommer att ta emot bara 10 Max-flygplan i stället för de 20 som det tidigare var planerat.

De senarelagda leveranserna innebär också att Ryanair under nästa år kommer att stänga ned två baser, tyska Nürnberg och Stockholm Skavsta.

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet kommer Ryanair dock att fortsätta med flygningar till och från Skavsta, men i lägre omfattning än tidigare.

”Vi fortsätter att arbeta med Boeing, vårt folk, våra fackföreningar och berörda flygplatser för att minimera dessa kapacitetsnedskärningar och jobbförluster”, skriver Ryanair i ett pressmeddelande.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST