Fotograf: Press

Ikeas Ingka-koncern tittar på investeringsmöjligheter i Indien

Ingka-koncernen är bland annat intresserad av satsningar inom förnybar energi i Indien.

Ingka-koncernen, den största franchisetagaren till Ikea-varumärket, tittar på investeringsmöjligheter i Indien och är bland annat intresserade av förnybar energi. Det uppgav Indienchefen Peter Betzel i en intervju med Livemint.

”Vi har många planer i olika länder men i Indien tittar vi för närvarande på förnybar energi, allt som har att göra med hållbarhet. Vi tittar också på produktion, nya råmaterial och nya sätt hur vi kan producera våra produkter”, sade Peter Betzel.

Beskedet kommer i samband med att en svensk näringsdelegation ledd av kungaparet är på besök.

Ingka har sedan 2009 investerat nära 2,5 miljarder euro i förnybar energi, inräknat för två solenergiparker i USA och en vindkraftspark i Rumänien.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST