Fotograf: Unsplash

Apple Pay växer med ännu en svensk storbank

Swedbank och sparbankerna lanserar Apple Pay till sina kunder med Mastercard och Maestro bankkort, framgår av ett pressmeddelande. 

Swedbank blir därmed den tredje i Sverige verksamma storbanken som ansluter till den digitala betallösningen.

Den mobila betaltjänsten Apple Pay kommer att finnas tillhands för Swedbanks kunder från och med onsdagen, skriver banken. Nordea anslöt till Apples fintechlösning 2017 och även Danske Bank har anslutit sig. Flera av de mer renodlade kreditmarknadsaktörerna som Klarna, Revolut och Komplett Bank har tjänsten. Noterbart är att Apple Pay är betydligt mer spridd i Danmark.

Intresset är ”ständigt ökande” för olika mobila betalningstjänster för att förenkla transaktioner i såväl appar som fysiska butiker, skriver Swedbank.

Apple slåss med flera av de andra stora amerikanska techbolagen inom betaltjänster. Bland annat har Google lanserat en liknande tjänst och även Facebook har gett sig in i fintechhaussen via det kontroversiella projektet Libra, en digital kryptovaluta som den sociala nätverksjätten hoppas kunna revolutionera betalsystemet med.

I Kina har betalsystemet kommit att i allt högre grad tas över av nätdominanterna Alibabas Alipay och Tencents We Chat, som nås via sociala medieplattformarnas meddelandeappar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST