Fotograf: Unsplash

Proffsens tre aktietips – bästa ”risk-reward” i teknikkoncernen

Proffsen pekar ut aktietipsen.

Köp Vostok New Ventures och Midway, sälj Xano och vänta med Sats. De rekommendationerna ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Tidningen rekommenderar köp i Vostok New Ventures och gör bedömningen att investmentbolaget har en spännande portfölj med stor potential. Risken anses dock vara mycket hög.

”Vi sätter en riktkurs på 80 kronor. Om den drivs av enbart uppvärderingar och ingen exit och aktien når dit inom sex månader är det dags att kliva av”, heter det i analysen.

En köprekommendation får även Midway. Industrikoncernen har storstädat och kan nu fokusera på att utveckla och växa det som är kvar.

”Aktien är fortsatt intressant för långsiktiga”, skriver tidningen.

När det kommer till Xano blir rådet i stället att sälja. Affärsvärlden menar förvisso att Xano är en kvalitetsförvärvare som gjort sig förtjänt av en viss värderingspremie. Tidningen menar dock att börsen underskattar fallhöjden "i att extrapolera toppmarginaler på tillverkningsvolymer med cykliska inslag runt en konjunkturtopp."

Bästa "risk-reward" i Xano, enligt Affärsvärlden, fås genom att nu sälja aktien och vänta på att "industrikonjunkturen gör sitt med senare års riskvilja och nykomlingar inom småbolagsförvärveriet" för att kunna köpa aktien billigt. Riktkursen som anges är 75 kronor.

För gymkedjan Sats blir rådet att vänta.

”I Sats värdering finns inget utrymme för utdragna turn-arounds eller konjunktursvackor. Affärsvärlden avstår Sats-aktien”, heter det.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST