Fotograf: Gage Skidmore/ Unsplash

Trump tullhotar efter digitalskatt – 100% mot franska varor

De amerikanska tullarna skulle slå mot en rad franska produkter, däribland vin, yoghurt och Roquefort-ost.

USA hotar med att införa 100 procent tullar mot franska varor värda 2,4 miljarder dollar. Det efter att Frankrike infört en digitalskatt som bedöms främst slå mot amerikanska teknikföretag enligt USA:s handelsrepresentant, rapporterar AFP.

Handelsrepresentanten Robert Lightizer sade i ett uttalande att detta visar att USA kommer ”vidta åtgärder mot digitala skatteregimer som diskriminerar eller på annat sätt inför otillbörliga bördor för amerikanska företag”.

Lightizer varnade också att USA överväger utredningar av liknande skatter från Österrike, Italien och Turkiet.

Läs även: Black Friday kan bli förbjudet i Frankrike


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST