Fotograf: TT

Ryssland vill starta egen Wikipedia

Ryssland menar att åtgärden skall göra det möjligt för medborgarna att hitta trovärdig information.

Ryssland tänker starta en egen version av Wikipedia, vilket är ett gratis uppslagsverk över nätet. Det rapporterar New York Post.

President Vladimir Putin har också uppgett att Wikipedia, som bygger på frivilligt arbete, inte är pålitligt. Ryssland menar att åtgärden skall göra det möjligt för medborgarna att hitta trovärdig information.

Ryssland har ett eget stort lexikon, Great Russian Encyclopaedia, vilket ersatte tidigare stora lexikonet som fanns under Sovjetunionen. Putin menar att det kommer att vara ett klassiskt lexikon som numera kommer att erbjudas i en modern form.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.