Cristina Stenbeck ökar sitt ägande i Millicom

Cristina Stenbeck har via sina privata stiftelser passat på att utnyttja kurspressen och kraftigt öka ägandet i den latinamerikanska teleoperatören.

Investmentbolaget Kinneviks utdelning av operatören Millicom satte press på bolaget. Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck har via sina privata stiftelser passat på att utnyttja kurspressen och kraftigt öka ägandet i den latinamerikanska teleoperatören, enligt ett flaggningsmeddelande under tisdagen, rapporterar Dagens Industri.

"Det är korrekt att Verdere och CMS Sapere Aude Trust sammantaget ökade sitt innehav med 2 582 200 inlösenaktier, vilka har rätt till det angivna antalet Millicom-aktier", uppger Verderes vd Mikael Holmberg för Dagens Industri.

I fredags var sista handelsdag med inlösenaktierna i Kinnevik och nu på torsdag den 5 december väntas Millicom-aktierna delas ut till innehavarna av inlösenaktierna. Köpräden i förra veckan innebär att Cristina Stenbecks ägarbolag får ytterligare ytterligare 350 000 aktier värda 150 miljoner kronor i Millicom.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST