Klarna har dubblat kreditförlusterna

Betalföretaget Klarna har gjort en förlust på 417 miljoner kronor för årets första nio månader, jämfört med en vinst på 63 miljoner kronor förra året. Det rapporterar Di Digital med hänvisning till delårsrapporten.

Den uppstådda förlusten kommer från att kreditförlusterna mer än fördubblats på ett år. Bolaget uppger att detta är att räkna med när kundbasen växer.

”En växande kundbas, speciellt på nya marknader, påverkar våra kreditförluster temporärt. När andelen återkommande kunder växer, minskar kreditförlusterna”, skriver Klarna som förklaring i rapporten.

Nyligen uppgav vd Sebastian Siemiatkowski till Di Digital att företaget inte är lönsamt och inte heller väntas göra vinst i år. Fokus ligger för närvarande på USA och tillväxten där.

Bolagets intäkter för de första nio månaderna var nästan 5,1 miljarder kronor, en ökning med knappt 31 procent på årsbasis.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.