Fotograf: TT

F d utrikes- och justitieministern får böter för sen insiderrapportering

Laila Freivalds ska ha varit sju dagar sen med att rapportera in en affär.

Laila Freivalds, tidigare socialdemokratisk utrikes- och justitieminister, får böter av Finansinspektioner för att ha gjort en insynsrapportering för sent. Det rapporterar Dagens Industri.

Laila Freivalds ska ha varit sju dagar sen med att rapportera in en affär på 1 000 aktier i Bilia för drygt 80 000 kronor till Finansinspektionen. Affären genomfördes sommaren 2017 och på grund av den långa handläggnngstiden av ärendet sänker myndigheten sanktionsavgiften till 8 700 kronor från schablonbeloppet på 17 500 kronor, skriver tidningen.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.