ANNONS

Ahlsell vill vara den bästa partnern när 5G-nätet byggs ut

Intresset för 5G ökar i en snabb takt och majoriteten av världens ledande aktörer kallar det för "världens fjärde industriella revolution". Nu avslöjar Ahlsell att man tar sikte mot att bli ledande inom området – och strategin är tydlig.

Att det dyker upp nya mobilnät är inget nytt – 4G gjorde entré för drygt tio år sedan och innebar bland annat snabbare hastigheter i nätet. Nu står 5G näst på tur. Enligt Johan Wåhlén, Key account manager inom infrastruktur på Ahlsell Sverige AB, innebär det de första stegen mot framtidens lösningar från självkörande bilar till smarta städer där stadens alla funktioner kommunicerar med allt från belysning till sophämtning.

"5G kan förändra världen, men det kommer kräva mycket förändring i infrastrukturen", säger Johan Wåhlén.

Stor skillnad från 4G

Faktaruta

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver de utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, specialistkunskap och med logistik i världsklass gör Ahlsells jobb proffsens vardag enklare.

När den femte generationens mobilnät lanseras blir det med andra ord inte en ensam plattform för kommunikation. Johan Wåhlén berättar mer konkret att städerna och deras stadsnät kommer integreras med 5G-nätet, något som i sin tur korrelerar väl med uppsatta nationella och internationella mål för hållbara städer.

"För att ett samhälle ska bli 'smart' krävs en plattform som klarar av den kommunikationen. Hållbar utveckling är en viktig fråga för oss, visionen för Ahlsells hållbarhetsarbete är att vara branschledande på den nordiska marknaden."

En stark logistik- och teknikpartne

Att lansera 5G kommer dock inte ske över en natt. För att nå dit krävs en mycket omfattande byggnation i infrastrukturen med förtätning av antenner, enligt Johan Wåhlén. Ahlsell har hög kompetens inom området och erfarenheter som sträcker sig mer än 140 år bakåt i tiden.

"När 5G träder fram är vi säkra på att just erfarenhet och kompetens kommer göra oss till en av de bästa leverantörerna. Ahlsell har bredden och kompetensen – vi gör det enklare att vara proffs", säger Johan Wåhlén.

Enligt Johan Wåhlén finns det inte heller någon annan leverantör med det breda sortiment som Ahlsell innehar. De erbjuder passivt material i form av fiber, kanalisation och installationsmaterial, men även personlig skyddsutrustning och dylikt till de som ska arbeta med installationerna.

"Dessutom har vi en logistik i världsklass. Kunderna kan beställa allt som behövs och få det levererat morgonen därpå. Ahlsell har över hundra butiker i Sverige, så vi finns så gott som överallt och vi är väl förberedda för 5G", avslutar Johan Wåhlén.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST