Fotograf: Unsplash

Prisjämförelsesajter skickar brev till EU – Google anses snedvrida konkurrensen

Redan 2017 åkte Google på böter på 24 miljarder kronor då EU ansåg att bolaget gynnat sin egen shopping-tjänst i sökresultaten. 

En grupp bestående av 41 jämförelsesajter har gemensamt skickat ett brev till EU-kommissionen och anklagar teknikjätten Google för att utnyttja sin starka ställning för att snedvrida konkurrensen. Det rapporterar bland annat Reuters och Breakit på torsdagen.

Redan 2017 åkte Google på böter på 24 miljarder kronor då EU ansåg att bolaget gynnat sin egen shopping-tjänst i sökresultaten. De 41 vd:ar som skrivit under brevet vill nu att EU använder sig av det beslutet för att sätta press på Google.

”Googles fortsatta missbruk av sin marknadskraft skadar konsumenter och digitala företag inom hela Europa. Prisjämförelsesajter vill nu se krafttag mot Googles icke-följande av EU-kommissionens beslut i fallet med Google sök (shopping)”, står det bland annat i brevet skriver Breakit.

Bland sajterna som står bakom finns bland annat svenska Pricerunner och Prisjakt såväl som Axel Springers shoppingtjänst Idealo.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST