Zlatan ny storägare i Hammarby

"Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien."

Efter mängder av spekulationer under gårdagen står det nu klart att Zlatan Ibrahimovic köper en fjärdedel av fotbollsklubben Hammarby. Formellt sker det genom att amerikanska AEG säljer hälften av sitt ägande i AEG Sweden till Ibrahimovic vilket innebär att han blir delägare i Hammarby Fotboll.

- Spontant känns tajmingen bra, vi har haft en stark utveckling de senaste åren och nästa år spelar vi i Europa. Att då få in en person som Zlatan Ibrahimovic i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för känns helt rätt. Det är för tidigt att säga någonting i detalj om på vilket sätt Zlatan kan komma att bidra till Hammarby Fotboll, men det finns helt klart väldigt stor potential i samarbetet, säger Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull.

- Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger Zlatan själv i en intervju med Sportbladet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.