Nu startar spargurun och tidigare Avanza-profilen ett försäkringsbolag

Grundarna har själva investerat ”några miljoner” i bolaget och målet är att ta in ytterligare 30 miljoner kronor från investerare inför lanseringen i vår.

Den tidigare Avanza-profilen Claes Hemberg bildar tillsammans med tre tidigare kollegor på Avanza försäkringsbolaget Gofido. I vår ger sig bolaget, som ska tillhandahålla skräddarsydda hemförsäkringar för svenska konsumenter, in i konkurrensen som främst drivs av stora aktörer, rapporterar Dagens industri.

”Det är ett nytt perspektiv på en gammal bransch. Vi har räknat på det och det går att göra det betydligt bättre än det ser ut på marknaden i dag, både ekonomiskt och tekniskt”, säger Claes Hemberg till tidningen.

Utöver Claes Hemberg består grundarkvartetten av vd:n Annika Saramies, före detta vd för Avanza Pension, Avanzas tidigare affärsutvecklingschef Stefan Mahlstein och Gertrud Hack, tidigare marknadschef för Avanza Tyskland.

Läs mer: Spargurun som lämnade Avanza avslöjar sitt nya jobb – på bolaget som vill minska din vattenförbrukning med 98%


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST