Fotograf: Pexel

5 starka IT-bolag att plocka den här börsveckan

Men avvakta med teknikkonsulten Prevas,som har haft sju svåra år för aktieägarna utan någon utdelning. 

Börsveckan bjuder denna vecka på sin årliga genomgång av IT-bolag på Stockholmsbörsen. Det resulterar i köpråd för Ework, Prevas, Softronic, Tieto och Proact. Tidningen ger rådet avvakta för Addnode, Knowit, Hiq, Precio Fishbone och B3 Consulting.

Konsultmäklaren Eworks tillväxt har bromsat in samtidigt som lönsamheten har försämrats. Bevisbördan för bolaget har ökat efter den svaga rapporten för tredje kvartalet. Börsveckan tvekar, men väljer ändå att upprepar sitt köpråd för aktien.

Teknikkonsulten Prevas har haft sju svåra år för aktieägarna utan någon utdelning. Bolaget verkar nu ha fått ordning på skutan med ny vd och organisation. Tidningen bedömer att aktien är billig trots årets kursrally och ger köpråd.

Välskötta Addnode växer snabbt. Den höga värderingen begränsar dock potentialen och Börsveckan väljer därför att avvakta med aktien.

IT- och managementbolaget Softronic har ett intakt case med bra förvärsutrymme och god direktavkastning, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd från i fjol.

Tieto aviserade i somras att bolaget går samman med den norska branschkollegan Evry. Genom att realisera kostnadssynergier finns det en betydande uppsida i aktien. Börsveckan ser ett bra läge att kliva in och byter därför fot till från avvakta till köp.

Knowit har presterat sämre än förväntat och värderingen är högre än i fjol. Det finns därför bättre val i sektorn just nu, bedömer tidningen och avvaktar med aktien.

Datalagringsbolaget Proact har några svaga kvartal bakom sig. Börsveckan bedömer att problemen är övergående och att värderingen tar höjd för detta. Tidingen upprepar sitt köpråd från i fjol.

Hiq har historiskt sett varit det mest lönsamma konsultbolaget på Stockholmsbörsen. De senaste åren har dock glorian hamnat lite på sned. Börsveckan väljer att avvakta även i år.

Precio Fishbone har haft en fin kursutveckling i år. Bra rapporter och nya kundavtal kombinerat med förvärvsspekulationer har drivit på aktien. Tidningen anser att aktien är rimligt värderad och ger rådet avvakta.

Konsultbolaget B3 Consulting ökar omsättningen stadigt, men lönsamheten har dykt nedåt. Tredje kvartalet visar på bottenkänning och kanske ett trendbrott. Givet den svaga trenden vågar Börsveckan inte chansa och rådet blir därför att avvakta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST