Tunga investmentbanken: Här är billigaste sektorn på börsen

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn.

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn i Europa med en undervärdering på 15 procent vid nuvarande ränteläge och inflationsförväntningar.

Det skriver Morgan Stanley i en europeisk aktieanalys där investmentbanken presenterar tio konklusioner inför 2020, varav rekommendationen att övervikta den europeiska banksektorn är en.

"Banker förblir den billigaste sektorn i Europa med relativvärderingar nära de lägsta nivåerna på 30 år", skriver investmentbanken som anser att sektorn ser billig ut även beaktat det nuvarande läget med negativa räntor.

Finansiella företag som banker brukar enligt Morgan Stanley utvecklas bättre än andra sektorer när inköpschefsindex har bottnat.

"Utöver högre räntor skulle även högre inköpschefsindex i euroområdet vara positivt för finansiella företag. Alla undersektorer bland finansiella företag brukar utvecklas bättre än andra sektorer när denna indikator har bottnat", skriver Morgan Stanley.

Andra katalysatorer som lyfts fram innefattar en minskad osäkerhet kring Storbritanniens utträde ur EU, eventuell eurostyrka eller ifall europeisk stimulanspolitik skulle omorientera sig från penningpolitisk stimulans till finanspolitisk stimulans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.