Fotograf: Charles Rex Arbogast/AP

Analysfirman ser kurspotential i Millicom – kan stiga 56%

”Vi har förnyat vår syn på Millicom. Vi tror att aktien kan stiga avsevärt från nuvarande nivå”, skriver Pareto i en analys daterad på fredagen.

Pareto Securities ser en 56-procentig kurspotential i Millicoms aktie.

Mäklarfirman upprepar rekommendationen köp för Millicom med en uppdaterad riktkurs om 70 dollar per aktie, motsvarande omkring 675 kronor med nuvarande växelkurs.

Det kan ställas mot de omkring 433 kronorna som Millicom handlades till i Stockholm vid 10-tiden på fredagen.

Riskpremien i Millicom har ökat dramatiskt som en följd av det kaos som Kinneviks exit som majoritetsägare bidragit till, påpekar Pareto.

”Vi tror att det här är en situation som är kortlivad av naturen. Vi ser det som en möjlighet att investera i ett attraktivt tillväxtbolag till en väldigt konservativ värdering”, heter det i analysen.

Pareto hänvisar till att Millicom är verksamt på marknader i Latinamerika med en stark befolkningstillväxt i kombination med en växande medelklass, vilket enligt analyshuset bäddar för en stabil tillväxt i efterfrågan på mobila och fasta bredbandstjänster under många år framöver.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.