Fotograf: Unsplash

Lys upp höstmörkret med 10 briljerande nordiska aktier

Dags att fylla på portföljen? Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys.

1.  Nordic Semiconductor(NOD.OL) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 54.3 (-0.55)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Nordic Semiconductor och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 52.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 52.00 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Lindab International(LIAB.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 106.4 (0)
Lindab International ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien testar stödet vid cirka 106 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 106 kronor utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 144.2 (-0.8)
Nibe Industrier B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 128. Målkursen vid 138 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 140 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 140 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Europris(EPR.OL) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 31.6 (0.6)
Europris har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 27.49. Målkursen vid 31.55 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 27.80 kroner. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Industrivärden C(INDUC.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 224.8 (-2.2)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Industrivärden C och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 252 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 215 kronor. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Nobia(NOBI.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 65.4 (-0.6)
Nobia ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien närmar sig stödet vid cirka 63.70 kronor, något som kan ge en reaktion upp. Ett brott ned genom 63.70 kronor kommer emellertid vara en säljsignal. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Alfa Laval(ALFA.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 230.3 (-1.2)
Alfa Laval visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 212. Ger signal om vidare uppgång till 276 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 227 kronor, något som kan ge en reaktion upp. Ett brott ned genom 227 kronor kommer emellertid vara en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Bilia A(BILIA.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 94.05 (-0.5)
Bilia A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 88.27. Ger signal om vidare uppgång till 103 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 84.00 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Assa Abloy B(ASSAB.ST) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 229.8 (0.8)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Assa Abloy B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 220. Målkursen vid 229 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 224 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 224 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Grieg Seafood(GSF.OL) - 20 nov 2019. Senaste slutkurs: 138 (3.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Grieg Seafood och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 113. Målkursen vid 136 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien närmar sig stödet vid cirka 135 kroner, något som kan ge en reaktion upp. Ett brott ned genom 135 kroner kommer emellertid vara en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST