ANNONS

Nätverkssäkerhet är nyckeln till ett framgångsrikt industri 4.0

Den fjärde industriella revolutionen innebär att vi med digital transformation tar steget mot intelligent produktion. Denna transformation kräver att människa, maskin och produkt kommunicerar, vilket föder nya krav och utmaningar på industrins nätverkssäkerhet.

Phoenix Contact är en ledande nätverksleverantör som utvecklar komponenter, system och lösningar. De hjälper sina kunder öka sin konkurrenskraft genom säkrare och smartare produktion med maximal effektivitet och flexibilitet.

Säkra industriella anläggningar

Med nära 100 års erfarenhet av industriell automation har Phoenix Contact bred erfarenhet av att hjälpa tillverkningsindustri bygga tillförlitliga produktionssystem. Bolaget har olika hård- och mjukvaruprodukter för nätverkssäkerhet med redskap som brandvägg, routing- och VPN-funktioner för att skydda mot skadlig mjukvara, åtkomst från obehöriga personer eller oönskade produktionsstörningar.

Phoenix Contact

Phoenix Contact är en av uppfinnarna till seriella fältbussar.

Innovation
Innovationer fungerar som en bro till framtiden. Därför är innovationer den avgörande faktorn bakom Phoenix contact produkter och lösningar, för hanteringen av dina behov.

Kvalitet
Phoenix contacts viktigaste princip: att du är nöjd och tycker om att samarbeta med Phoenix contact. Det kräver kvalitet. I alla hänseenden.

Läs mer på: www.phoenixcontact.se

 

"Vi ser till att det är maskinen i sig som initierar behovet av uppkoppling och kan på så sätt kontrollera åtkomsten. Säkerhetstänket är genomgående och självklart i switchar, routrar etc. men vi har även integrerat säkerhetstänket i vår styrsystemplattform PLCnext. Med ett unikt och öppet ekosystem för modern automatisering, kan vi aktivera och avaktivera olika portar så att man har kontroll över när, vad och vem som kan ansluta sig på nätverket", säger Nils Eriksson, produktchef Phoenix Contact AB.

Kommunikation bygger säkra nätverk

Den stora utmaningen för utvecklingen av industriell nätverkssäkerhet är att bakgrunden är konservativt rotad i automationssidan. Automationsteknik (OT) och informationsteknik (IT) har börjat flyta ihop och man ser ofta behovet av administrativa system som ska kunna kommunicera med automation. En kommunikation vars förutsättningar bygger på ett gediget och ömsesidigt samarbete och förståelse mellan IT och OT.

"Säkerhet måste vara enkelt, och vi försöker hela tiden bygga IT-säkerhet med förståelse för OT. Därför kommer vi ofta in och hjälper våra kunder med detta på plats för att skapa optimala förutsättningar från start", säger Nils Eriksson.

Kvalitetsstämpel med certifiering

Phoenix Contact är ISO-certifierade enligt 9001. Nytt på marknaden är IEC62443, en certifiering och kvalitetssäkring som specificerar processkraven för säker produktutveckling av industriell automatisering och kontrollsystem. Phoenix Contact är redan idag typcertifierade med att man följer standarden för IEC62443 och samtliga produkter kommer vara certifierade från 2021.

"Vi ser till att våra kunder arbetar med kvalitets och framtidssäkrade produkter och teknik", avslutar Nils Eriksson.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.