Fotograf: Press

Nytt bakslag för krisande Wework – utreds av åklagarmyndighet

Wework utreds av New Yorks åklagarmyndighet.

Kontorsuthyraren Wework utreds av New Yorks åklagarmyndighet för bland annat om tidigare vd Adam Neumann berikade sig på företagets bekostnad. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Bolaget har bekräftat utredningen och säger sig samarbeta fullt ut med myndigheten.

Granskningen av Adam Neumann avser hans köp av fastigheter som senare lånades ut till Wework med hans aktieinnehav i företaget som pant. Därutöver tittar myndigheten på Neumanns nota på nästan sex miljoner dollar till Wework för varumärkesordet ”We” efter att företaget bytt namn till The We Company.

Efter sommarens noteringsfiasko, där investerare reviderade ned Weworks värdering rejält på lönsamhetsoro och frågetecken kring affärsmodellen, har Neumann fått stiga åt sidan som vd. Softbank har kommit in och köpt en del av Neumanns aktier i bolaget. Neumann har också gått med på att ge tillbaka pengarna för We-notan.

En talesperson för Neumann har avböjt att kommentera utredningen.

Läs även: Floppade Wework skär ner på personalstyrkan – uppåt 6000 kan få gå


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.