Fotograf: Jae C. Hong/AP via TT

Tesla redo att göra världens största batteri 50% större

Nu ska världens största batteri bli ännu större.

Tesla byggde 2017 världens största litiumjonbatteri, för att säkra elförsörjningen i den australiska delstaten South Australia.

Men eltillgången är fortfarande skakig och ett franskt företag inom förnyelsebar energi, Neoen, uppger enligt Financial Times att Tesla kontaktats för att bygga ut batteriets kapacitet med ytterligare 50 procent.

Det handlar om faciliteten Hornsdale Power Reserve, där kapaciteten kan komma att utökas med 50 procent till 150 megawatt. Australiens regering har lovat att bidra med upp till 72 miljoner australiendollar (cirka 470 miljoner kronor) för att stötta utbyggnaden.

Batteriet byggdes år 2017 på bara 100 dagar, sedan Teslas grundare och vd Elon Musk lovat att han kunde lösa delstatens energikris. Batteriet är kopplat till en vindkraftfarm och har kapacitet för att försörja 30.000 hushåll med elektricitet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST