Fotograf: Press

Svenska solenergibolaget ska bygga ”världens smartaste” solcellsfabrik

Exeger inleder samarbete med ABB.

Verkstadsjätten ABB presenterar ett samarbete med Exeger Operations i samband med byggnation av deras kommande helautomatiserade fabrik. Det ska hjälpa Exeger att skala upp produktionen av sin solcellsteknik.

”Målet är att det ska bli världens smartaste solcellsfabrik, med det senaste inom artificiell intelligens, automation och robotisering. Förhoppningsvis är den startskottet för en ny storskalig och samtidigt klimatmässigt hållbar industri här i Sverige”, säger Exegers vd och grundare till Dagens industri.

Samarbetet gäller leverans av robotar och teknik till både befintlig och ny fabrik. Dessutom ska ABB utvärdera möjligheten att integrera Exegers solceller i framtida ABB-produkter.

Läs mer: Det lilla svenska solcellsbolaget värderat till 6 miljarder – utan en krona i försäljning


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST