Fotograf: Susan Walsh/AP/TT

Uppgifter: USA och Kina närmar sig handelsavtal – ”Har skett stora framsteg”

USA och Kina närmar sig ett handelsavtal, uppgav Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow under torsdagen. Det rapporterar Reuters.

Kudlow menar att förhandlare från USA och Kina, två av världens största och viktigaste ekonomier, varit i nära kontakt med varandra över telefon, men han gav inte mer detaljer kring när ett avtal kan komma att slutas.

Ett handelsavtal mellan de två länderna skulle sätta punkt för ett 16 månader långt handelskrig som skapat osäkerhet på världens marknader.

Det är inte klart än, men det har skett stora framsteg och konversationerna har varit väldigt konstruktiva, sa Kudlow på ett event under torsdagen.

Samtidigt har det de senaste dagarna kommit rapporter om att samtalen stött på patrull rörande när och hur mycket tullarna ska dras tillbaka, samt hur stora jordbruksinköp Kina förväntas göra.

Läs även: Kraftigt inbromsad tillväxt i Kina och Indien – unga kineser mer pessimistiska


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.