Fotograf: Pressbild

”ICA-aktien kan rasa 75%”

Måns Larsson, på Makuria Investment Manager, ser ICA som en blankningskandidat och  att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige.

Detaljhandelsbolaget ICA är rejält övervärderat och aktien kan falla med 75 procent. Det anser Måns Larsson på Makuria Investment Manager som med en kritisk kommentar på en konferens igår sätter press på ICA-aktien i dag. Det rapporterar Bloomberg News.

Under ett tal på Sohn London Investment Conference på torsdagen presenterade Måns Larsson ICA som en blankningskandidat och ansåg att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige där konsumenterna allt mer går mot onlinehandel. Vidare uttalade han en risk att bolaget eventuellt inte kan täcka utdelningen med det kassaflöde som genereras, skriver nyhetsbyrån.

På ICA vill man inte kommentera Måns Larssons uttalande men påpekar att bolaget är väl positionerat på onlinemarknaden och att bolaget på ett par år har blivit en av de marknadsledande i fältet.

ICA var som mest ned 1,7 procent under fredagsförmiddagen men är i skrivande stund ned med 1,1 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.