ANNONS
Jonas Brenner, vd på rekryteringsföretaget Gazella.

Fler unga väljer att jobba som konsulter: Så gynnas arbetsgivarna

Andelen unga medarbetare har länge varit högre bland konsulter, jämfört med övriga arbetsmarknaden. Det är en trend som rekryteringsföretaget Gazella ser fortsätta växa och det finns många fördelar för arbetstagaren – som också gynnar arbetsgivaren.

Att vi ser ett mönster där fler unga väljer att arbeta som konsulter, förvånar inte Gazella. Många unga väljer bort det stora stabila bolaget till förmån för flexibla arbetsförhållanden, högre löneläge och för att snabbt bygga erfarenhet. Gazella upplever att många unga och nyexaminerade idag anser det viktigt och värdefullt att få testa på att arbeta på olika sorters företag i början av sin karriär, för att snabbt kunna samla på sig mycket kunskap.

Bra för karriären

Konsultanställning anses vara bra för att snabbt samla på sig erfarenhet från olika branscher, olika storlek på företag, se olika organisationsstrukturer och kan hjälpa till att visa vilken riktning man vill gå i sin framtida karriär. Men det är inte bara konsulterna som tjänar på arbete på konsultbasis.

Gazella

Gazella är experter på rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi och finans. Tack vare specialiserande team och interna specialister med operativ bakgrund inom branschen, har de en god förståelse för tjänster på alla nivåer inom ekonomi och finans. Med hjälp av ett skräddarsytt searchverktyg och en databas med över 10 000 intervjuade ekonomer, som hålls uppdaterad genom ett dedikerat team för detta ändamål, har de förmåga och kompetens att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.

Läs mer här

"Vi ser att konsultuppdrag är väldigt gynnsamt för arbetsgivaren då konsulter fokuserar fullt på sitt uppdrag och är uppgiftsorienterade. Detta delvis då företagen tenderar att renodla tjänsten för uppdraget, men även för att en konsult inte har intresse för att klättra inom företaget eller tar på sig andra interna engagemang. Konsulter bär även med sig erfarenhet från olika företag och kan ge värdefull input på hur likartade uppgifter hanteras i andra typer av bolag och branscher och kan initiera förbättringsförslag utifrån sitt perspektiv," säger Jonas Brenner, VD på rekryteringsföretaget Gazella.

Uppskattad flexibilitet

Bland både uppdragsgivare och konsulter anses det ofta väldigt positivt med den flexibilitet som konsultuppdrag innebär. För arbetstagaren uppskattas möjligheten det innebär att kunna ta ledigt i vissa perioder, för arbetsgivaren underlättas personalplaneringen på kort sikt. Det finns ingen press åt något håll om fortsatt samarbete efter uppdragets slut. Arbetsgivaren får en person som är snabbstartad och uppgiftsfokuserad då konsulter är vana vid att byta jobb, arbetstagaren får chansen att snabbt bygga upp mycket erfarenhet och ett starkt CV. Som konsult får man även chans att snabbt bygga upp sitt personliga varumärke och nätverk, som många anser vara väldigt värdefullt i den moderna världen vi lever i just nu.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.