Fotograf: Pixabay

Antitrustutredning mot Googles moderbolag kan växa

Googles moderbolag Alphabet är föremål för en omfattande antitrustutredning – nu kan undersökningen utvidgas till att även omfatta operativsystemet Android.

Den omfattande antitrustundersökningen som USA har pågående mot teknikjätten Alphabet kan utökas till att även omfatta bolagets verksamheter inom sök och operativsystem för mobiltelefoner, Android. Det rapporterar CNBC och hänvisar till källor.

Undersökningen omfattar redan inte mindre än 50 åklagare. Tidigare har undersökningen, som leds av en chefsåklagare från Texas, fokuserat på Alphabets annonsverksamhet.

Politiskt attackeras samtidigt de stora teknikjättarna. Både exempelvis Donald Trump och den demokratiska kandidaten Elizabeth Warren har attackerat Silicon Valley och uppgett att de tycker att stora tech-jättar bör brytas upp i mindre delar för att inte bli för stora.

Läs även: Google på gång med banktjänster


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.