Fotograf: Unsplash

Majoriteten av rika personer räknar med marknadsnedgång nästa år

En UBS-undersökning bland förmögna personer med över en miljon dollar i tillgångar visar att majoriteten av dem räknar med en marknadsnedgång nästa år. Det skriver CNBC.

Undersökningen är gjord med över 3 400 personer där 55 procent räknar med en betydande marknadsnedgång någon gång under 2020.

Vidare visar undersökningen att de rika individerna har ökat kassaandelen till 25 procent av sina genomsnittliga tillgångar och att nästan åtta av tio räknar med högre volatilitet framöver.

”Investerare ser anledningar att vara försiktiga nästa år. Två av tre globala investerare räknar med att marknaderna nu är mer geopolitiskt drivna snarare än av företagsfundamenta så som lönsamhet, intäkter och tillväxtpotential”, säger UBS strategikontor i en kommentar.

USA-börserna fortsätter under hösten att sätta nya rekordnivåer på förhoppningar om en handelslösning med Kina. Breda S&P 500-index är upp mer än tre procent bara under senaste månaden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.