Fotograf: Press

H&M-konkurrenten satsar på robotar

Uniqlo ska använda robotar för att förbättra effektiviteten i sina lager.

Den japanska H&M-konkurrenten Uniqlo har tecknat avtal med två robotutvecklare för att förbättra effektiviteten i koncernens globala lager- och distributionssystemet, skriver ägarbolaget Fast Retailing i ett pressmeddelande.

Fast Retailing har ingått avtal med japanska Mujin och franska Exotec för att automatisera lagerhantering, inklusive orderhantering och försändelser av varor, skriver Uniqlo-ägarbolaget.

Uniqlo, som efter Zara-ägaren Inditex är världens största klädhandelsföretag, uppgav förra året att omkring 1 miljard svenska kronor skulle investeras för automatisering av verksamheten.

Klädkedjan har växt explosionsartat de senaste åren och Uniqlo har nu nära 2.000 butiker globalt. Ett ihållande problem i expansionen har dock varit lagerbekymmer vilket lett till långa ledtider och lägre effektivitet.

Läs även: Japanska butiksjättar prövar vingarna i Sverige – ”viktigaste testmarknaden”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.