Per Antonsson, investeringschef på Almi Invest, och Fredrik Höök, chef för avdelningen Biologisk fysik vid Chalmers universitet. Fotograf: Press

Biosensorbolaget gör sig redo för massmarknaden – tar in 5 miljoner

AligND ska göra sin teknik tillgänglig för en större marknad.

Lundabaserade AligND Systems, som utvecklar avancerade nanotrådsbaserade biosensorplattformar, reser 5 miljoner kronor för att göra sin teknik tillgänglig för massmarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Största investeraren är Almi Invest, som investerar 3,5 miljoner kronor, följt av MIST Ventures och LU Holding.

”AligND verkar inom ett område med snabb tillväxt. Företagets teknik har stora möjligheter att effektivisera och tillföra värde i biosensorområdet”, säger Per Antonsson, investeringschef på Almi Invest.

AligNDs mål är att introducera en avancerad och prisvärd teknologi för nanotrådsplattformar till segmentet biosensorer, en marknad värderad till flera miljarder dollar.

”Vare sig det handlar om att detektera speciella biomarkörer för cancerdiagnostik, förbättra DNA-ID eller hitta patogener, har vertikalt strukturerade nanotrådsplattformar visat sig vara otroligt framgångsrika i termer av känslighet gentemot nuvarande ledande metoder som bygger på sensorer av plana typer”, säger Dr. Fredrik Höök, chef för avdelningen Biologisk fysik vid Chalmers universitet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.