Fotograf: Jens Meyer

Kraftig uppgång för viktiga tyska konjunkturindikatorn

Tysklands ZEW-index, som mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin, ökade betydligt mer än väntat i november.

Tysklands ZEW-index, som mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin, ökade betydligt mer än väntat i november.

ZEW-index steg under november till -2,1. Marknaden hade väntat en ökning till -13,0.

Föregående månads utfall var -22,8.

"Det finns ett växande hopp att den internationella ekonomiska policymiljön kommer att förbättras inom en nära framtid, vilket förklarar den kraftiga uppgången i ZEW-indikatorn i november", uppger ZEW.

Det pekas också på att chansen för ett mer ordnat utträde för Storbritannien från EU ökat och strafftullar på europeiska bilar från USA:s håll ser nu mindre sannolikt ut. Dessutom ser det mer troligt ut med en handelsuppgörelse mellan USA och Kina, konstaterar ZEW.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.