Fotograf: Pexels

I vegantrendens spår: USA:s största mjölkproducent riskerar konkurs

Dean Foods, som är USA:s största mjölkproducent, ansöker om konkursskydd.

Dean Foods, som är USA:s största mjölkproducent, ansöker om konkursskydd under Chapter 11. Detta görs för att bolaget ska kunna ta itu med skulder, pensionsåtaganden och få till en ordnad och effektiv försäljning, enligt pressmeddelande.

Dean Foods säger att långt gångna samtal förekommer med Dairy Farmers of America om en potentiell försäljning av tillgångar.

Dean Foods grundades 1925 med huvudkontoret i Dallas. Bolaget har 66 fabriker och betjänar hela landet. Bland bolagets varumärken finns DairyPure, TruMoo, Friendly's, Mayfield, Dean’s och Meadow Gold.

Dean Foods dras samtidigt med problem då kunder väljer bort traditionell mjölk till förmån för nondairy-produkter så som mandel-, soja- och havremjölk. Aktien är ned 79 procent i år och värderar hela företaget till blygsamma 73 miljoner dollar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.