Fotograf: Pressbild, Norwegian

Här är Norwegians 16 nya direktrutter från Skandinavien

Norwegian lägger samtidigt ned flyglinjen mellan Stockholm Arlanda och Malmö Sturup i januari 2020.

Norwegian lanserar 16 nya direktrutter från Skandinavien från våren 2020.

Det uppger bolaget på sin hemsida.

Från Oslo inför bolaget i april två veckovisa avgångar till litauiska Kaunas, två veckovisa avgångar till polska Wroclaw, två veckovisa avgångar till likaledes polska Poznan och fyra avgångar i veckan till tyska Düsseldorf.

Både Bergen och Stavanger får två avgångar i veckan till danska Billund, från och med i juni. Dessutom får Trondheim två avgångar i veckan till polska Gdansk, med start den 1 april.

Norwegian meddelar även att flygbolaget ökar frekvensen på en rad rutter från Norge, bland annat från Oslo till Kraków, Riga och Neapel, från Bergen till Alicante och från Stavanger till London och Alicante.

Längre fram väntas Norwegian även öppna nya rutter från Stockholm till litauiska Palanga, Gdansk och montenegrinska Tivat, från Göteborg till Gdansk och från Köpenhamn till de polska städerna Szczecin och Poznan, samt till litauiska Palanga och nordtyska Hamburg.

Norwegian lägger samtidigt ned flyglinjen mellan Stockholm Arlanda och Malmö Sturup i januari 2020. Orsaken är att efterfrågan inte har varit tillräckligt stor i kombination med höga flygplatsavgifter samt att de flesta resenärer i södra Sverige flyger från närliggande Köpenhamn flygplats.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.